En-tête de navigationNavigation principaleSuiviFiche


Unité de recherche
OFAG
Numéro de projet
00.02
Titre du projet
Causes and extent of effects on milk quality by pasturing dairy cows at high altitude
Titre du projet anglais
Causes and extent of effects on milk quality by pasturing dairy cows at high altitude

Textes relatifs à ce projet

 AllemandFrançaisItalienAnglais
Mots-clé
Anzeigen
Anzeigen
-
Anzeigen
Description succincte
Anzeigen
Anzeigen
-
Anzeigen
Objectifs du projet
Anzeigen
Anzeigen
-
Anzeigen
Mise en oeuvre et application
Anzeigen
-
-
-
Connaissances nouvelles/Littérature
Anzeigen
Anzeigen
-
Anzeigen
Procédure/Etat des travaux
Anzeigen
-
-
Anzeigen
Publications / Résultats
-
-
-
Anzeigen

Textes saisis


CatégorieTexte
Mots-clé
(Allemand)
Milchkühe, Alpung, Milchqualität, Milchprotein, Alparoma
Mots-clé
(Anglais)
dairy cows, alpine grazing, milk quality, milk protein, alpine flavour
Mots-clé
(Français)
vaches laitières, estivage, qualité du lait, protéines du lait, arôme de l'alpage
Description succincte
(Allemand)
Die Alpung von Milchkühen führt zu einer Veränderung der Milchzusammensetzung. Dabei ist nach wie vor unklar, ob in erster Linie klimatische oder fütterungsbedingte Faktoren dafür verantwortlich sind. In exakten Versuchen sollen die Einflüsse dieser Faktoren auf die Milchqualität und deren Wirkungsmechanismen ermittelt werden.
Description succincte
(Anglais)
Pasturing dairy cows at high altitude clearly alters milk composition. It is still not clear whether first of all climatic or dietary factors are responsible for this phenomena. In exact experiments the influences of the different factors on milk quality and their mechanism will be determined.
Description succincte
(Français)
L'estivage des vaches laitières conduit à une transformation de la composition du lait. Mais on ne sait toujours pas si ce sont des facteurs climatiques ou alimentaires qui en son responsables pour l'essentiel. C'est pourquoi, les effets de ces facteurs sur la qualité du lait seront déterminés au cours d'expériences scientifiques.
Objectifs du projet
(Allemand)
Die Untersuchungen sollen Hinweise und Erklärungen zu den tatsächlichen Hintergründen des Einflusses der Alpung von Milchkühen auf die Milchqualität liefern und effiziente Möglichkeiten aufzeigen, ungünstigen Effekte entgegenwirken zu können.
Objectifs du projet
(Anglais)
The investigation will give indications and explications for the actual background of the effects of pasturing cows at high altitude on milk quality and identify effective means to prevent adverse effects.
Objectifs du projet
(Français)
La recherche devra donner des indications et des explications sur les causes effectives et la portée de l'estivage des vaches sur la qualité de leur lait et mettre en évidence les possibilités qu'il y a d'agir contre des effets défavorables.
Mise en oeuvre et application
(Allemand)
Siehe Publikationen
Connaissances nouvelles/Littérature
(Allemand)
Berry N.R., Büeler T., Jewell P.L., Sutter F and. Kreuzer M., 2001. The effect of supplementary feeding on composition and renneting properties of milk from cows rotationally grazed at high altitude. Milchwissenschaft 56, in press.
Connaissances nouvelles/Littérature
(Anglais)
Berry N.R., Büeler T., Jewell P.L., Sutter F and. Kreuzer M., 2001. The effect of supplementary feeding on composition and renneting properties of milk from cows rotationally grazed at high altitude. Milchwissenschaft 56, in press.
Connaissances nouvelles/Littérature
(Français)
Berry N.R., Büeler T., Jewell P.L., Sutter F. et Kreuzer M., 2001. The effect of supplementary feeding on composition and renneting properties of milk from cows rotationally grazed at high altitude. Milchwissenschaft 56, in press.
Procédure/Etat des travaux
(Allemand)

Projekt abgeschlossen
Dissertation von Florian Leiber:  Causes and extent of varation in yield, nutritional quality and cheese-making properties of milk by high altitude grazing of dairy cows

Procédure/Etat des travaux
(Anglais)
project finished
thesis by Florian Leiber: Causes and extent of varation in yield, nutritional quality and cheese-making properties of milk by high altitude grazing of dairy cows
Publications / Résultats
(Anglais)
Leiber Florian: Causes and extent of variation in yield, nutritional quality and cheese-makeing properties of milk by high altitude grazing of daity cows (a dissertation submitted to the SWISS FEDERAL INSTITUTE OF TECHNOLOGY ZURICH)