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Research unit
FOAG
Project number
00.02
Project title
Causes and extent of effects on milk quality by pasturing dairy cows at high altitude

Texts for this project

 GermanFrenchItalianEnglish
Key words
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Short description
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Project aims
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Transfer and application
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Knowlegde improvements / Publications
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Process / State of work
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Publications / Results
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Inserted texts


CategoryText
Key words
(German)
Milchkühe, Alpung, Milchqualität, Milchprotein, Alparoma
Key words
(English)
dairy cows, alpine grazing, milk quality, milk protein, alpine flavour
Key words
(French)
vaches laitières, estivage, qualité du lait, protéines du lait, arôme de l'alpage
Short description
(German)
Die Alpung von Milchkühen führt zu einer Veränderung der Milchzusammensetzung. Dabei ist nach wie vor unklar, ob in erster Linie klimatische oder fütterungsbedingte Faktoren dafür verantwortlich sind. In exakten Versuchen sollen die Einflüsse dieser Faktoren auf die Milchqualität und deren Wirkungsmechanismen ermittelt werden.
Short description
(English)
Pasturing dairy cows at high altitude clearly alters milk composition. It is still not clear whether first of all climatic or dietary factors are responsible for this phenomena. In exact experiments the influences of the different factors on milk quality and their mechanism will be determined.
Short description
(French)
L'estivage des vaches laitières conduit à une transformation de la composition du lait. Mais on ne sait toujours pas si ce sont des facteurs climatiques ou alimentaires qui en son responsables pour l'essentiel. C'est pourquoi, les effets de ces facteurs sur la qualité du lait seront déterminés au cours d'expériences scientifiques.
Project aims
(German)
Die Untersuchungen sollen Hinweise und Erklärungen zu den tatsächlichen Hintergründen des Einflusses der Alpung von Milchkühen auf die Milchqualität liefern und effiziente Möglichkeiten aufzeigen, ungünstigen Effekte entgegenwirken zu können.
Project aims
(English)
The investigation will give indications and explications for the actual background of the effects of pasturing cows at high altitude on milk quality and identify effective means to prevent adverse effects.
Project aims
(French)
La recherche devra donner des indications et des explications sur les causes effectives et la portée de l'estivage des vaches sur la qualité de leur lait et mettre en évidence les possibilités qu'il y a d'agir contre des effets défavorables.
Transfer and application
(German)
Siehe Publikationen
Knowlegde improvements / Publications
(German)
Berry N.R., Büeler T., Jewell P.L., Sutter F and. Kreuzer M., 2001. The effect of supplementary feeding on composition and renneting properties of milk from cows rotationally grazed at high altitude. Milchwissenschaft 56, in press.
Knowlegde improvements / Publications
(English)
Berry N.R., Büeler T., Jewell P.L., Sutter F and. Kreuzer M., 2001. The effect of supplementary feeding on composition and renneting properties of milk from cows rotationally grazed at high altitude. Milchwissenschaft 56, in press.
Knowlegde improvements / Publications
(French)
Berry N.R., Büeler T., Jewell P.L., Sutter F. et Kreuzer M., 2001. The effect of supplementary feeding on composition and renneting properties of milk from cows rotationally grazed at high altitude. Milchwissenschaft 56, in press.
Process / State of work
(German)

Projekt abgeschlossen
Dissertation von Florian Leiber:  Causes and extent of varation in yield, nutritional quality and cheese-making properties of milk by high altitude grazing of dairy cows

Process / State of work
(English)
project finished
thesis by Florian Leiber: Causes and extent of varation in yield, nutritional quality and cheese-making properties of milk by high altitude grazing of dairy cows
Publications / Results
(English)
Leiber Florian: Causes and extent of variation in yield, nutritional quality and cheese-makeing properties of milk by high altitude grazing of daity cows (a dissertation submitted to the SWISS FEDERAL INSTITUTE OF TECHNOLOGY ZURICH)