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Forschungsstelle
BLV
Projektnummer
5.19.01
Projekttitel
Workshop ”Filling the gaps in Swiss nutrition research – a stakeholder perspective”

Texte zu diesem Projekt

 DeutschFranzösischItalienischEnglisch
Schlüsselwörter
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Projektziele
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Erfasste Texte


KategorieText
Schlüsselwörter
(Englisch)

Nutrition research, stakeholders, agriculture, food industry, nutrition counselling, public health, consumer, innovation

Schlüsselwörter
(Französisch)

Recherche nutritionnelle, groupes d’intérêt, agriculture, industrie alimentaire, conseil nutritionnel, santé publique, consommateur, innovation

Kurzbeschreibung
(Englisch)

On September 12th 2019, the National Committee of the International Union of Nutritional Sciences (NC-IUNS) will organize a workshop entitled “Filling the gaps in Swiss nutrition research – a stakeholder perspective”. To this end, national (and international) participants from the different stakeholders of nutrition research (agriculture, food industry, life sciences industry, nutritional science, nutritional counselling, consumers, public health) are invited to participate in the tasks of identifying the current scientific and structural gaps in nutrition research and developing measures that can foster the development of a competitive nutrition research in Switzerland. More than sixty participants have already registered for this workshop, which will be moderated by experts representing the stakeholders. This proposal aims to finance the preparation and writing of a comprehensive report of the workshop. This report will be communicated to decision-making bodies (political bodies, FSVO) to promote the measures resulting from the workshop.

Kurzbeschreibung
(Französisch)

Le 12 septembre 2019, le Comité national de l'union internationale des sciences de la nutrition (NC-IUNS) organisera un atelier intitulé «Combler les lacunes de la recherche nutritionnelle en Suisse - la perspective des parties prenantes». À cette fin, les participants nationaux (et internationaux) des parties prenantes de la recherche en nutrition (agriculture, industrie alimentaire, industrie des sciences de la vie, science de la nutrition, conseil en nutrition, consommateurs, santé publique) sont invités à contribuer à l’identification des lacunes scientifiques et structurelles dans la recherche en nutrition et à l'élaboration de mesures visant à favoriser le développement d'une recherche en nutrition compétitive en Suisse. Soixante participants se sont déjà inscrits à cet atelier, qui sera animé par des experts représentant les parties prenantes. Cette demande vise à financer la préparation et rédaction d'un rapport complet de l'atelier. Ce rapport sera communiqué aux organes décisionnels (organes politiques, OSAV) afin d'encourager les mesures découlant de l'atelier.

Projektziele
(Englisch)

Aim of workshop – To promote the development of an innovative nutrition research in Switzerland

Abstract
(Englisch)
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Zugehörige Dokumente
Publikationen / Ergebnisse
(Deutsch)
Zugehörige Dokumente