Peerreviewed Publikationen
Irmler, S.; Bavan, T.; Oberli, A.; Roetschi., A.; Badertscher, R.; Guggenbühl, B,: Berthoud, H., 2013. Catabolism of Serine by Pediococcus acidilactici and Pediococcus Pentosaceus. Applied and Environmental Microbiology 79(4), 1309-1315
Amato ,L.; Ritschard, J., Kurtz, O., Arias-Roth, E., Lacroix, C., Schuppler, M., Meile L.,2012. Microbial composition of defect smear - a problem evolving during foil-prepacked storage of red-smear cheeses. International Dairy Journal, Volume 27, Issues 1–2, Pages 77-85
Marty, E., Salzmann, M., Brügger,Y., Breme, K., Eugster-Meier, E., Lacroix C., Meile, L., 2012. Lactobacillus plantarum combined with coagulase-negative Staphylococcus starter strains for meat fermentations: growth kinetics of strain combinations. Meat Science (submitted, April 2012)
Marty,E., Buchs, J., Eugster-Meier, E., Lacroix, C., Meile, L., 2012. Identification of staphylococci and dominant lactic acid bacteria in spontaneously fermented Swiss meat products using PCR-RFLP. Food Microbiology, Volume 29, Issue 2, Pages 157–166
Roth, E., Miescher Schwenninger, SM., Eugster-Meier, E., Lacroix, C. 2011. Facultative anaerobic halophilic and alkaliphilic bacteria isolated from a natural smear ecosystem inhibit Listeria growth in early ripening stages. International Journal of Food Microbiology, 147 (1): 26-32
Bachmann, H.P., Eugster, E., Guggenbühl, B., Schär H., 2011. Weltmeisterliche Kulturen. Agrarforschung Schweiz 2 (11-12): 534 - 541
Publikationen in nicht peer reviewed Zeitschriften, Buchkapitel etc.
Eugster E., 2013. Schweiz: Keine Nachsicht mehr mit Emmentaler-Fälschern. dmz 2/2013
Eugster E., 2013. Flore autochtone dans les fromages, l'expérience Suisse. SIR Info, n°34
Zehntner, U., Guggenbühl, B., 2012. Probiotika und Health Claims : Ein lösbares Dilemma? Probiotika und Health Claims : Ein lösbares Dilemma?
Eugster, E., Wechsler, D., Jakob, E., 2012. Cheese technologie. http://onlinelibrary.wiley.com/book/10.1002/14356007
Eugster E., von Ah, U., Berthoud, H., 2012. Entwicklung und Einsatz von Herkunftsnachweiskulturen zum Schutz vor Käseimitaten. DMW, die Milchwirtschaft 12/2012 (3 Jg.), Seite 452 – 455
Zehntner, U., 2012. Mikroorganismen erobern unseren Darm und unsere Haut zurück - zum Vorteil des Menschen. SZE 1/12
Zehntner, U., Wehrmüller, K., Guggenbühl, B., 2011. Health Claims-Verordnungen und Probiotika - Ein Vergleich der aktuellen gesetzlichen Bestimmungen in Japan, USA, EU und der Schweiz. ALPscience Nr 539