Arim M., Abades S.R., Neill P.E., Lima M. & Marquet P.A., 2006. Spread dynamics of invasive species. Proc Natl Acad Sci U S A 103, 374-378.
Augustin S., Boonham N., De Kogel W.J., Donner P., Faccoli M., Lees D.C., Marini L., Mori N., Petrucco Toffolo E., Quilici S., Roques A., Yart A. & Battisti A., 2012. A review of pest surveillance techniques for detecting quarantine pests in Europe. EPPO Bulletin 42, 515-551.
Bancal M.O., Robert C., Ney B. (2007) Modelling wheat growth and yield losses from late epidemics of foliar diseases using loss of green leaf area per layer and pre-anthesis reserves. Ann. Bot. 100: 777-789
Bruggisser O., Schmidt-Entling M.H. & Bacher S., 2010. Effects of vineyard management on biodiversity at three trophic levels. Biol. Conserv. 143, 1521-1528.
Derron J.O., Bertossa M., Brunetti R. & Colombi L., 2005. Phénologie du vol de la Chrysomèle des racines du maïs (Diabrotica virigifera virigifera) dans le sud des Alpes suisses. Rev Suisse Agric 37, 61-64.
Derron J.O., Goy G. & Breitenmoser S., 2009. Caractérisation biologique de la race de la pyrale du maïs (Ostrinia nubilalis) à deux générations présente dans le Bassin lémanique. Rev Suisse Agric 41, 179-184.
Heckel D.G., 2012. Insecticide Resistance After Silent Spring. Science 337, 1612-1614.
Kehrli P., Kuske S., Baroffio C., Fischer S., Linder C., Richoz P. & Samietz J., 2013. Kirschessigfliege, neu in der Schweiz. Schweizer Zeitschrift für Obst und Weinbau 149, 8-12.
Kehrli P., Pasquier D. & Charmillot P.J., 2013. 25 years of mating disruption in Switzerland. IOBC/WPRS Bull. 85, 25-28.
Linder C. & Jermini M., 2007. Biologie et distributions du vecteur de la Flavescence dorée dans les vignobles. Rev. Suisse Vitic. Arboric. Hortic. 39, 97-101.
Linder C., Kehrli P., Kuske S., Baroffio C. & Fischer S., 2013. La drosophile du cerisier, nouveau ravageur potentiel de nos vignobles. Rev. Suisse Vitic. Arboric. Hortic. 45, 59-61.
Linder C., Lorenzini F. & Kehrli P., 2009. Potential impact of processed Harmonia axyridis on the taste of 'Chasselas' and 'Pinot noir' wines. Vitis 48, 101-102.